ITdesk.info

Otvoreno društvo za razmjenu ideja (ODRAZI) je neprofitna, nevladina organizacija osnovana s ciljem promoviranja ljudskih prava, posebno na području ljudskih prava na pristup informacijama i edukaciji. Naime, uočili smo da u današnjem društvu jedan od osnovnih alata za preživljavanje jest informatička pismenost te da dostupnost edukacije nije omogućena svima jer su potrebna financijska ulaganja kako bi joj se pristupilo. Upravo iz tog razloga pokrenuli smo projekt besplatne računalne naobrazbe putem Interneta, sa slobodnim pristupom. Na našoj stranici su navedene i sve prezentacije koje zajedno daju potpuni pregled gradiva potreban za polaganje osnovnih ECDL ispita, na hrvatskom i engleskom jeziku. Gradivo je predstavljeno u dva paketa uredskih programa Microsoft Office 2010 Beta i OpenOffice.org. Projekt je realiziran isključevo volonterskim radom, dok su sve troškove projekta podmirili sami volonteri.

Vlade u regiji službeno su uvrstile informatizaciju društva kao jednog od preduvjeta daljnjeg napretka. Želimo naglasiti da radimo na certificiranju materijala, tj. u procesu smo vanjskog priznavanja stručnosti nadležnih institucija, kao i to da mi ne izdajemo potvrde da je određena osoba pogledala ijednu našu prezentaciju.

Projekt je već polučio interes javnosti te smo dobili priliku predstaviti stranicu u emisiji „eHrvatska“ koja je emitirana 23. prosinca 2009.g, na HTV 2, a predstavilo nas je i nekoliko Internet portala.
Pogledajte prilog:

httpv://www.youtube.com/watch?v=L0N33FwV_dc

Ovim putem Vas pozivamo da obavijestite osobe za koje mislite da bi imali koristi od naše stranice, budućida je ona napravljena za njih, te se na takav način uključite u našu akciju promoviranja ljudskog prava na slobodan pristup informacijama i edukaciji

URL: http://www.itdesk.info

Sajt je upisan 2010, март 2. u 03:09

Kategorija: Kompjuterska edukacija

Tagovi: besplatno, e-learning, ECDL, edukacija

Komentari: Nema komentara »» Ostavite komentar

      

Pogledajte sve sajtove iz kategorije Kompjuterska edukacija

Pogledajte SVE KATEGORIJE

Slični sajtovi

Nema komentara

Još uvek nema komentara.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top