Sajtovi iz kategorije "Instituti"

Institut za mentalno zdravlje

Institut za mentalno zdravlje, Beograd, osnovan je 1963. godine kao prva socijalno-psihijatrijska ustanova na Balkanu. Ideja o osnivanju Instituta nametnula se promenama koje je psihijatrija tih godina doživljavala u svetskim okvirima. Socijalna orijentacija dobila je snažan zamah zahvaljujući brzom razvoju psihofarmakoterapije. Mogućnost medikamentozne terapije dovela je do „otvaranja vrata“ psihijatrijskih institucija i pružanja šanse koja se prvi put u istoriji psihijatrije pojavila, da se psihijatrijski bolesnici leče u zajednici, da žive u svom porodičnom miljeu i da se rehabilituju na društveno prihvatljiv način.
http://www.imh.org.rs

Sajt je upisan 2009, децембар 20. u 03:16
Kategorija: Instituti
Tagovi: institut, mentalno zdravlje, psihijatrija, socijalno psihijatrijska ustanova

Više...

Institut za javno zdravlje Srbije – Dr Milan Jovanović Batut

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović – Batut” je zdravstvena ustanova koja obavlja poslove od opšteg interesa u oblasti zdravstvene zaštite u Republici Srbiji. Specifične oblasti zdravstvene delatnosti kojima se Institut bavi su epidemiologija, mikrobiologija, higijena i humana ekologija, socijalna medicina kao i organizacija zdravstvene zaštite i službe, zdravstvena statistika i informatika, zdravstveno vaspitanje, i dr. Institut je stručno-metodološka, naučna i obrazovna institucija za oblasti kojima se bavi.
Kao referentna stručno-metodološka ustanova učestvuje u kreiranju politike zdravstvene zaštite, strategije, organizacije i razvoja zdravstvenog sistema. Institut koordinira, sprovodi i učestvuje u sprovođenju posebnih programa zdravstvene zaštite stanovništva koje donosi Vlada Republike Srbije. Koordinira delatnosti i razvoj mreže od 23 instituta i zavoda za zaštitu zdravlja.
http://www.batut.org.rs

Sajt je upisan 2009, децембар 20. u 00:32
Kategorija: Instituti
Tagovi: institut, javno zdravlje srbije, zaštita zdravlja, zdravstvena zaštita

Više...


Top